Bine ați venit pe noua pagină web a Facultății de Teologie ortodoxă Justinian Patriarhul din București. Prin intermediul acestui mijloc de informare, sperăm să realizăm o comunicare cât mai transparentă între Facultate și studenți, oferind cursuri în format electronic, știri referitoare la activitățile desfășurate în cadrul instituției precum și numeroase alte materiale de interes general.

 

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2021 ca "An omagial al pastorației românilor din afara României", Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale a organizat un Grant de cercetare care se va desfășura pe durata a 3 ani, dedicat analizării acestei teme. În cadrul proiectului sunt încurajați doctoranzi, doctori și cercetători în diferite domenii ale teologiei, istoriei și sociologiei pentru întocmirea unui set de studii și analize ce vor fi valorizate în cadrul unei serii de conferințe, în dezbateri academice și publicații. Lansarea va avea loc joi, 8 aprilie 2021, între orele 19.00 și 22.00 (ora României), în cadrul unei întâlniri online găzduite pe platforma Zoom a CDS Paris. Pentru mai multe detalii, click aici.

Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași (proiect al Sectorului educațional din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei – Arhiepiscopia Iașilor) are bucuria de a vă invita să participați la cea de-a doua sesiune a Concursului Solistic Online de Muzică Psaltică eveniment adresat psalților din țară (elevi, studenți și absolvenți). Aceasta va avea loc în perioada 22 martie – 16 aprilie 2021. Pentru mai multe detalii, click aici.

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității ”Aurel Vlaicu” din Arad lansează către studenți, masteranzi și doctoranzi invitația de a participa la o sesiune de comunicări, în 20-21 septembrie 2021, potrivit cu condițiile din documentul atașat. Cei interesați vor lua legătura cu persoanele indicate în INVITAȚIE.

Pentru mai multe informații cu privire la rezultatele selecției pentru burse Erasmus studenți, click aici.

Studenții și masteranzii secției de Filologie Clasică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi organizează în perioada 23-24 aprilie 2021, ediția a-III-a a Simpozionului Colloquium Antiquitatis. Pentru mai multe detalii cu privire la participare, click aici.

Dragi studenți, dat fiind că de luni, 15 martie, începe Sfântul și Marele Post, vă anunțăm că în această primă săptămână, de luni până joi, la paraclisul Sf. Ecaterina al facultății noastre se va săvârși,  începând cu orele 17.00, slujba Pavecerniței Mari, împreună cu Canonul Sf. Andrei Criteanul.
Slujbele vor fi oficiate de către următorii Părinți Profesori, după cum urmează:
Luni - Pr. Prof. Ioan Moldoveanu,  Decanul Facultății
Marți- Pr. Prof. Constantin Preda, Prodecan
Miercuri - Pr. Prof. Nicușor Beldiman, Director Departament
Joi - Pr. Lect. Marian Vild, Director Departament
Va rugăm să aveți în vedere că toate acestea se înscriu în programul de practică liturgică de care responsabil va fi Pr. Asist. Georgian Păunoiu,  duhovnicul paraclisului.

Sectorul Administrativ Bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor anunță scoaterea la concurs a următorului post.

În cadrul Școlii Doctorale a Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, desfășoară un studiu dedicat studenților despre metodologia de Assessment & Development Center. Pentru mai multe detalii, click aici.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova organizează, în perioada 12-13 mai 2021, a-XIII-a ediție a Simpozionului Național Studențesc, Simpozion la care sunt invitați să participe și studenții și masteranzii facultății noastre. Temele ce se vor dezbate în cadrul acestui eveniment academic vor fi: I. Pastorația în diaspora: contribuția teologiei ortodoxe românești; II. Eshatologie și viață veșnică și III. Biserica și conștiința națională la începutul epocii moderne; 200 de ani de la Revoluția lui Tudor Vladimirescu. Pentru mai multe informații cu privire la detaliile organizatorice, click aici.

Informații cu privire la Burse de mobilități ERASMUS în cadrul Consorțiului CIVIS pot fi vizualizate aici.

Pentru mai multe informații cu privire la Lansarea de mobilități Erasmus - studenți, masteranzi, doctoranzi - pentru anul 2021-2022, click aici.

Începând cu data de 12.02.2021, în cadrul Bibliotecii facultății noastre se desfășoară activități de voluntariat, de Luni până Joi în intervalul 08:00-16:00 și Vineri în intervalul 08:00-14:00. Activitățile desfășurate sunt specifice bibliotecilor universitare și țin de manipularea fondului de publicații, evidență publicații, catalogare, cotare, aranjare la raft, etc. Aceste activități sunt desfășurate cu ajutorul softului de bibliotecă Qulto și coordonate de responsabilul de bibliotecă cu ajutorul colegilor bibliotecari. În cadrul acestor activități, se vor respecta toate măsurile de protecție sanitară și distanțare socială, impuse de lege.
Studenții Facultății noastre, dar și din alte facultăți ale Universității din București, sunt invitați să se înscrie, prin completarea următoarei cereri de înscriere și trimiterea acesteia pe adresele de email 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  / Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prezentarea acesteia la Biroul administrativ. Ulterior se vor completa documentele necesare conform legii voluntariatului. Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți! Pentru a vă înscrie, accesați cererea AICI.

În ce privește modalitatea de susținere a orelor pe semestrul II al anului universitar 2020-2021, Senatul UB a aprobat ca în Semestrul II ce va începe la 15 februarie 2021 cursurile și seminariile programelor de licență să se desfășoare online, cu excepția acelor cursuri și seminarii care presupun să se facă în mod practic: muzică, artă sacră, practică liturgică, program liturgic, ce se vor desfășura față în față, atâta cât va permite situația, funcție de evoluția acesteia dată de rata de îmbolnăviri. De asemenea, și orele de curs și seminar de la programele masterale pot fi predate ȘI față către față (deci neobligatoriu), lăsând la latitudinea profesorilor, în înțelegere cu studenții, maniera desfășurării acestora. Consiliul își rezervă dreptul să revină asupra acestor hotărâri, potrivit cu evoluția situației pandemice ce se va actualiza și reglementa prin lege și prin hotărâre de Senat universitar.

SERVICII STOMATOLOGICE DE URGENȚĂ în favoarea studenților teologi:

Dr. Florin Roșu, student în anul I Teologie Pastorală (FTOUB), oferă GRATUIT studenților cu posibilități reduse din facultatea noastră SERVICII STOMATOLOGICE DE URGENȚĂ la cabinetul domniei sale din Policlinica Rahova, sect. 5, București,  (etaj 2/cam. 203).
Date contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dată fiind situația dificilă generată de virusul acesta, vă informăm că audiențele (în manieră fizică) se suspendă pentru o vreme. Vă puteți adresa conducerii facultății, pentru orice problemă instituțională, la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. . Orice sesizare va fi direcționată spre rezolvare persoanelor sau compartimentelor responsabile (prodecani, director Școala doctorală, secretariat, administrație). Vă dorim tuturor sănătate maximă!

Mesaj important pentru studenții și masteranzii din anii terminali, cu privire la finalizarea studiilor… click aici.