8 aprilie 2021 Lansare Grant de cercetare

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2021 ca "An omagial al pastorației românilor din afara României", Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale a organizat un Grant de cercetare care se va desfășura pe durata a 3 ani, dedicat analizării acestei teme. În cadrul proiectului sunt încurajați doctoranzi, doctori și cercetători în diferite domenii ale teologiei, istoriei și sociologiei pentru întocmirea unui set de studii și analize ce vor fi valorizate în cadrul unei serii de conferințe, în dezbateri academice și publicații. Lansarea va avea loc joi, 8 aprilie 2021, între orele 19.00 și 22.00 (ora României), în cadrul unei întâlniri online găzduite pe platforma Zoom a CDS Paris:

https://zoom.us/j/91536302271?pwd=MmR6SitzRWw1Si94RzVxa3FPMitXdz09

Meeting ID: 915 3630 2271

Passcode: Diaspora

În cadrul acestei întâlniri vor interveni IPS Mitropolit Iosif, Pr. Prof. Constantin COMAN - București și Pr. Prof. Daniel BENGA - München, Pr Nicholas Apostola, vicarul Mitropoliei celor două Americi, cât și Dl Jean Louis Chancerel – implicat în proiecte de cercetare în domeniul educațional în diferite țări europene. La dezbatere sunt invitați să participe și doctoranzi, doctori, cercetători și profesori interesați.

Cu această ocazie va fi lansat  și concursul pentru atribuirea a 5 granturi de cercetare, fiecare în cuantum de 1500 euro. Își vor putea depune candidatura cadre didactice universitare și cercetători, doctori sau doctoranzi în teologie, istorie sau sociologie. Perioada de depunere a candidaturilor este 15 aprilie-15 iulie 2021.

Toate detaliile practice și calendarul proiectului vor fi afișate pe pagina https://www.teologie.eu/cercetare la momentul lansării, joi 8 aprilie 2021, ora 19.00 (ora României).

V-am fi recunocători dacă ați accepta ca aceste informații să fie transmise persoanelor care credeți că ar putea fi interesate.

 

Cu alese doriri de bine și mulțumiri,

Pr. Prof. Patriciu VLAICU (UBB)

Bruxelles